MINDEN AMI CSAJOS

Szia itt mindenre rá találsz ami cukiképekkel vagy idézetekkel kapcsolatos nézegess bátran keresgélj ! Remélem tetszik majd !

                                SMINK

 Szemfestékek


Minden szemformát máshogy kell sminkelni.

közel ülő szemek:

Olyan hatást kell keltenünk, mintha nagyobb tavolság lenne a két szem között, ezért a belső sarokra világos árnyalat kerüljön.

Távol ülő szemek:

Úgy érhetjük el, hogy a szemek látszólag közelebb kerüljenek egymáshoz, ha a külső sarokra világos árnyalat kerüljön.

Alacsony szemöldök:

Mindenekelőtt a felesleges szálak eltávolításával alakítsuk ki klasszikus ívet, majd vigyük fel csillogó világos színt közvetlenül a szemöldökcsont alá.

Megereszkedett szemhéj:

A szemredőbe kevés sötét árnyalat kerüljön, hogy elvonja a figyelmet a lefittyenő szemhéjról.

Mélyen ülő szemek:


Világos színeket használjuk a szemek kiemelésére.

Némi próbálkozás és gyakorlás után biztos megtaláljuk a szemformánknak legjobban megfelelő sminkelési módot. Ne feledjük az általános szabályt a sötét árnyalatok elfelednek, a világos pedig kiemelnek.


ENYHE SMINK A SULIBA :


R        K


                                 K


J          K


BULIBA AZ ILYEN SMINKEK ÁLLNAK JÓL :


                    J


G        G


                                    F 


J            K


EXTRÉM SMINK :   

                                    H


g        g


                      g


g            f


                     g


A nők, lányok smink nélkül is nagyon szépek van amikor a természetes szépség a jobb. A sminkelést se szabad túlzásba vinni , mert a bőr könnyen tönkre megy. 10 év alatt  jó lenne nélkülözni a sminket vagy csak 1 évben 2-szer 3-szor  használni. 10 év felett  már egyre többször használnak a lányok sminket  11-14 évesek már azt hiszik mindent megtehetnek ebben a témáben, de viszont nem csak a börüket teszik tönkre náluk sincs megtiltva a smink ők is használhatják pl. szülinapi partyra vagy buliba de enyhe sminkell. 14 év felett már a lányok szabadon használják a sminket , de vigyázzni a bőr könnyen ráncosodik majd,  és már 20 év felett rá jön a nő, hogy nem kellett volna anyit sminkellnie magát, mert már csak 20 év fellett a nők a minden napi sminket arra használják hogy az elráncosodott laza gusztustalan bőrt takarják vele. De aki kiskorábban vagyis 10-20 éves koráig keveset sminkelt annak még 30 év felett is tiszta feszes arca, bőre lehet .

5


Barna szeműeknek

A barna szemű lányoknak több esélye van a sminkhez, hiszen a szemük sötét pigmentjének köszönhetően szinte bármilyen szemfestéket választhatnak. A megfelelő színek kiemelik a szemet: aranybarna, kék, zöld, szürke, lila és burgundi vörös.

A bőrtónust figyelembe véve, válassz egyet a felsorolt színek közül. Ha elefántcsontszínű a bőröd, válassz egy természetes, finom árnyalatot. Minél sötétebb a bőröd, annál sötétebb színeket választhatsz. Például, a világos bőrhöz társíts egy világos lila szemfestéket, a sötéthez pedig egy sötét lilát.

Fontos olyan színt választani, amely a szem fehérjét még fehérebbnek mutatja, kiemelve így a barna szemet, fényesebbé és még kiemelkedőbbé téve azt.

Szemceruzás és szempillaspirálos sminkhez válassz barna, fekete és lila színeket, hiszen ezekkel a színekkel lehet a legjobban dolgozni és meghatározni a szemek vonalát. A mindennapokra választhatsz természetes árnyalatokat, a zöldeket és kékeket tartogasd a különleges alkalmakra.


Kék szeműeknek

A legtöbb kék szemű nő azonnal a kéket választaná szemfestéknek, mivel azt hiszik ez a szín az, amely a figyelmet szemükre tereli. Sajnos, ebben az esetben a kék szín illeszkedik a szem eredeti színéhez, így kevésbé észrevehető. A smink célja azonban az, hogy a figyelmet az arcra irányítsa, főleg a szemekre, nem pedig a szemfestékre.

A megfelelő színű szemfesték kiválasztásával a szemek dominánsabbá válnak és kitűnnek. A kék szemekhez illő színek főleg a természetes, semleges árnyalatok, mint a barna, az arany és a barack. Az ellentétes színek kiemelik a szem fehérjének ragyogását, így a szín valóban kiemelkedhet. Ráadásul, amikor az ember nem érzi jól magát, nagyon fáradt, esetleg másnapos, a megfelelő szín éberebbé változtatja a fáradt szemeket.

A barna és bronz árnyalatai a legjobb választás szemceruzának. Ezek a színek segítenek a legjobb formát kialakítani és kiemelni a szemeket.
A fekete színt inkább estére ajánljuk, amikor drámaibb megjelenést szeretnénk. Mindennapi használatra ragaszkodj a barna szemceruzához.

A szempillaspirál legyen feketés barna, de lehet fekete is. Ha a hajad szőke, maradj meg inkább a feketés barna mellett, főleg napközben.


Szürke szeműeknek

Ha valaki szürke szemmel büszkélkedhet, mindenképp ki kell emelnie. A legtöbb szemszín esetében, olyan szín ajánlott, mely eltér a szem színétől, azonban a szürke szem esetében éppen a sötétebb szürke színek amelyek kiemelik a szemet.

Egyedi, szürke szemeket sötét szürke, fekete, sötét barna és lila színekkel lehet a legjobban kiemelni. Ezen színek sötétsége a figyelmet a szemekre tereli, azonban ajánlott csak kontúrt húzni velük. A szürke szemű nők szerencsések, hiszen nekik áll a legjobban a füstös szem smink. Bár a füstös szemek inkább esti viselet, nappal is választható, ha világosabb színekben visszük fel, akár még az irodában is.

A fekete és a sötétbarna színű szemceruzák emelik ki legjobban a szürke szemeket, míg szempillaspirálnak a legjobb választás egy fekete színű termék, mivel ezáltal a szempillák még egy fekete kontúr mellett is érvényesülnek.

Ezek a színek unalmasnak tűnhetnek, azonban ezek emelik ki a szem természetes színét. A fekete, barna és lila színek, illetve a füstös szemek váltakoztatásával fel lehet dobni a sminket.

Zöld szeműeknek

A zöld szeműekhez is számos pompás szín illik. Nagyon sokan szeretnének ilyen szemeket, hiszen ezek igézőek lehetnek. Ami a sminkelést illeti, figyelembe kell venni mennyire sötét a szemszín. Ajánlatos egy barackszínnel kezdeni, mely lehet világosabb vagy sötétebb, ezután következik egy világosbarna réteg a barack felé, befejezésül pedig egy kevés rózsaszín.

Használhatsz szemceruzát is, mely azonos színű lehet a szemed színével. Egy mohazöld színű ceruza kiemeli szemed színét, de legjobb ha kikísérletezed számodra melyik árnyalat az ideális. Használhatod a szemfedélen és a szem alatti részen is.

g

A SZEMPILLASPIRÁL HELYES HASZNÁLATA

A szempillaspirál helyes használata 3 lépésben:

1. A szempillaspirál felvitelét mindig a pillák tövétől indulva végezzük. A pillák tövéhez felvitt szempillaspirál az, ami hosszú pillák illúzióját kelti.

2.
A spirált húzd végig a pillákon, közben forgatva az apró kefét. Ez a mozdulat nagyon fontos, mivel elválasztja a pillákat.

3.
Ezután, csukd be a szemed és húzd végig a szempillaspirál keféjét a szempillákon, hogy az esetleges csomókat eltüntesd.

4. Válaszd ki a számodra legjobb szempillaspirált

Amikor szempillaspirált választasz, döntsd el milyen pillákat akarsz: hosszúakat, dúsakat, esetleg vízálló formulára van szükséged.

5. Vedd figyelembe az árat
Beszerezhetsz egy jó szempillaspirált egy drogériában, vagy elkölthetsz jóval több pénzt egy luxus szempillaspirálra. Lehet, hogy egy luxus szempillafesték kevesebb csomót hagy és tovább tart, de senki sem mondja meg, hogy a legdrágább termékkel kented ki magad.


6. Visszatérítési lehetőség

Egyre több drogéria lehetőséget kínál, hogy visszavidd a terméket, ha mégsem tetszik. Sose próbáld ki a szempillafestéket az üzletben, mert nagy a fertőzés veszélye. Inkább érdeklődd meg van-e lehetőség visszatérítésre és vigyél haza párat.

7. Hogyan kerüld el a csomósodást?
Egyesek számára gondot okozhat a szempillafésű használata. Azonban ez a tökéletes eszköz ha különálló szempillákra vágysz. Először vidd fel a szempillafestéket a pillák tövéhez, majd húzd végig rajtuk a fésűt, egészen a pillák végéig. Ha mégse győztünk volna meg, egy papír zsebkendővel is eltüntetheted a felesleges festéket, csomókat. Egy régi szempillaspirál kefés részét is megtarthatod erre a célra. Tisztítsd meg szappannal, majd hagyd megszáradni és már használhatod is. Ezt minden használat után ismételd meg.


8. Ne félj keverni a szempillafestékeket
A make-up szakértők egyik kedvenc trükkje, hogy keverik a szempillafestékeket. Először egy réteg hosszabbító hatásút visznek fel a pillákra, majd egy dúsítót. A fölösleget pedig eltávolítják a fenn említett módszerrel.

9. Próbálj ki egy színes szempillafestéket
A fekete mindenkinek jól áll, de a szőkék jobb ha egy barnás-fekete változatot választanak nappalra, és meghagyják a feketét estére. A burgundi és a szilvaszín árnyalatok kiemelik a kék szemeket, míg a lilák jól állnak a barnáknak.

10. Használj szempilla göndörítőt
Az ívelő pillák nagyobb és fényesebb szemek látszatát keltik. Hajszárítóddal fújj 3-5 másodpercig meleg levegőt a szempilla göndörítőre mielőtt használnád. Bizonyosodj meg, hogy nem túl forró, majd használd a már kifestett pillákon.

11. A szempillafesték spirálját mozgasd cikcakkban
Ez segít csomómentesen felvinni a festéket.

12. Csak a felső pillákat fesd
A make-up mesterek szerint csak a felső réteg szempillát fessük. Ha nagyobb szemeket szeretnél, kifestheted az alsókat is, de csak finoman a festékkel! Ebbe az esetben a kevesebb több.

13. Használj szempillafesték primert
A primer befedi a pillákat és elválasztja azokat mielőtt felvinnéd a festéket.

14. Második réteg szempillafesték
A második vagy harmadik réteg festéket is addig vihetjük fel, amíg az első meg nem száradt. Ha az első réteg megszáradt, a többi csomós lesz.


15. Ne huzigáld ki és be a spirált a tubusban
Ezek a mozdulatok levegővel töltik meg a tubust, így nem érsz el mást, mint azt, hogy a festék idő előtt kiszárad.

   

h


ffddff

a


   Sminkelés lépései


1. Lépés. A bőr tisztítása

A bőrtisztítás fontos része a bőrápolási rutinnak. A tisztítókrémek mélyen a bőr pólusaiban hatnak és szerves részét képezik a bőr ellenálló képességének a különböző vegyi anyagokkal szemben, amelyeknek arcunk ki van téve. Keress egy olyan tisztítókrémet, amely megfelel a bőrtipusodnak.

Bőrtisztító tippek

- Igyál 8-12 pohár vizet egy nap, mivel ez jót tesz bőröd egészségének.
- Keress a bőrtipusodnak megfelelő tusfürdőt vagy szappant (olajos, normál vagy száraz arcbőr).
- Ahogy hazaértél tisztítsd le a sminket, majd reggel sminkelés előtt újra tedd ezt meg. Használata után mosd meg bőröd langyos vízzel.
- Nyáron a faggyútermelés fokozott, ezért ilyenkor több szennyeződés van bőrödön.
- Ne szórd a pénzt drága bőrtisztítókra, mert úgyis csak pár másodpercig használod. Tartogatsd a pénzt hidratálókrémekre, fényvédőkre, terápiás vagy egyéb krémekre, amelyek hosszú órákig hatnak.

2. Lépés. Az alapozó alkalmazása


Sok nő elutasítja az alapozó használatát, mert fél az ú.n. maszkhatástól. A piacon ma már rengeteg féle alapozót kapunk. Érdemes pénzt áldozni a legjobb termékre, mert ez az, amit minden nap és egész nap viselünk magunkon. Két fontos dologra kell figyelnünk, amikor kiválasztjuk az alapozót: legyen a bőrszínünknek megfelelő árnyalat és a bőrtipusunknak megfelelő hatású.


Az alapozók típusa
i
Azért szeretjük az alapozókat, mert egyenletesen befedik a bőrt, elrejtik a foltokat és selymes hatásuk van. A leggyakrabban a folyékony alapozót használjuk, mert könnyű alkalmazni, azonban a kompakt változatok is hasznosak, mert utánuk nem kell púdert is használni.

Hogyan alkalmazzuk

- Az alapozót mindig fentről lefele alkalmazzuk, az arcszőrzet növekedésének irányában. Tegyél az ujjbegyeidre pár cseppet és szakaszonként pöttyözd be vele az arcodat.
- A pöttyözést kezd a homlokodon és egy nedves szivaccsal kend szét egyenletesen. Van aki az ujjaival is gyönyörűen szét tudja kenni.
- Ez után jöhet az orca, áll, orr és nyak.

3. Lépés. A korrektor használata


Különböző árnyalatokban kapható, hogy megtalálhasd a bőrtónusodnak megfelelőt. Lehetőleg krém állagút válassz, mert könnyebb alkalmazni. Egy jó korrektor textúra-mentes, és szinte láthatatlanul elfedi a hibákat. A sötét bőrfelületeket világosítja, a foltokat eltünteti. Léteznek külön szem alatti korrektorok, ezek eltűntetik a sötét karikákat és megnyitják a tekintetet. Válassz vízálló, illatmentes korrektort.


Hogyan kell alkalmazni

- Sűrűbb összetételűek, mint a hagyományos alapozók. Elrejtheted vele a pattanásokat, pirospozsgás részeket, anyajegyeket, ereket, szeplőket vagy a szem alatti karikákat.
- Mindig egy árnyalattal világosabbat válassz, mint a bőröd.
- Ha túl világos vagy túl rózsaszínes korrektort választasz, nevetségessé teszed magad, hisz ahelyett, hogy elrejtenéd a sötét területeket, kihangsúlyozod ezeket.
- A pontosság kedvéért alkalmazhatod egy finom hegyű ecsettel.
- Mindig púderezd be a "javított" bőrfelületet egy vékony réteg púderrel.

4. Lépés. A szemfesték


A szemfestékek gyönyörűvé varázsolhatnak egy arcot. Olyan ez, mintha különböző színekkel és árnyékokkal kísérleteznél, így megtudod mi az, ami jól áll neked. Mindig válassz semleges színeket és finom átmeneteket a színek közt. A jobb hatás érdekében használj szemceruzát vagy tust.Hogyan alkalmazd a szemfestéket

- Az első szabály, hogy a színt kend szét úgy, hogy a szélek a bőröd színébe olvadjanak.
- A szemöldök alatt és a szem orrfelőli sarkán csak nagyon világos színt használj.
- A közép-árnyalatot csak a felső szemhéjra használhatod, ezzel kiemeled a szemet.
- A legsötétebb árnyalatot a szemhéj alsó részére használd, a szempillák fölé. A két szín mosódjon egymásba.
- Egy finom ecset hegyével kenj egy kis sötét szemfestéket az alsó szempillák alá, maszatold szét hogy az élek ne látszodjanak, így elbűvölő megjelenésed lesz.

5. Lépés. A szemceruza használata


Nagyszerű módja annak, hogy bármely szemtípust kiemelje. A szemhéjfesték után és szempillaspirál előtt kell alkalmazni. A szemceruza mélységet ad a szemnek, így drámaibb és kifejezőbb lesz. Ma már nemcsak a hagyományos ceruzát szerezheted be, hanem folyékony (tus) formában is hozzájuthatsz.

A folyékony szemkihúzók egy vékony és pontos ecsettel együtt kaphatók, azonban ezeket nem olyan könnyű alkalmazni, mint a hagyományos ceruzákat.

A szemceruza alkalmazása

- Válaszd ki a szemed színének megfelelő ceruzát
- Rajzolj egy vékony vonalat a lehető legközelebb a szempillákhoz. Kezd a belső sarkaknál és haladj kifele.
- A szemed legyen félig nyitott állapotban, hogy még lásd amit csinálsz.
- A szem alsó részének festésével drámai hatást érhetsz el, de apró és közelülő szemek esetén ez előnytelen. Az alsó szemvonalat fordítva, kívülről befelé kell festened.
- Soha ne alkalmazz szemceruzát, ha a szemed fáradt vagy érzékeny.
- Ha színes szemceruzát használsz, általában egyeznie kell a szempillaspirál színével.

6. Lépés. A szempillaspirál alkalmazása

A szem
sminkelésének utolsó és egyben leglátványosabb lépése. A különböző szempillaspirálok különböző módokon növelik a szempillákat: dúsítják, hosszítják, kunkorítják. Ahhoz, hogy a szemed igazán vonzó legyen, ismerned kell a helyes technikát.


Alkalmazása

- Válaszd ki a megfelelő színt. Ha szőke vagy vörös a szempillád, akkor használj barna szempillaspirált.
- Ha ívelt szempillákat szeretnél, a festék előtt használj egy szempillagöndörítőt.
- A felső szempillákat kezd lefelé fésülni, majd alulról fölfelé cikk-cakk mozgásban haladj.
- Várj egy percet, hogy megszáradjon, majd alkalmazd a második réteg festéket is. Két vékony réteg szempillafestékkel természetebb hatást lehet elérni, mint egy vastaggal.
- Végül egy tiszta száraz ecsettel fésüld különállóvá a szempillákat.

7. Lépés. Púderezés


A
sminkpúder az egyik legfontosabb része a tartós sminknek. Segít megvédeni az alapozót és korrektort, tompítja a bőr fénylését, hamvassá teszi a kinézetet.
Két féle púder létezik:
- Por púder, mely könnyű por formában kapható. Leginkább profi sminkesek használják, mert kevésébé hagy csíkot a bőrön. Ettől sima, matt megjelenésű bőröd lesz, és tovább tart mint a préselt por.
- Préselt púder, melyet nagy nyomás alatt kezelnek, és kopakt formában árulnak. Gyakran olajas összetevői is vannak, mely lehetővé teszi, hogy a por jól összetapadjon.

Sok nő préselt púdert használ
sminkjének felfrissítéséhez, melyhez általában szivacs jár és könnyű az alkalmazása. A por púdert nagy sminkecset segítségével alkalmazhatod, bőrödnek egy tökéletesebb és természetesebb kinézete lesz.
A helyes módszer, ha az ecsetet csak a végével érinted a púderbe, leütöd róla a felesleget és fel-le mozdulatokkat  a bőrödre juttatod.

8. Lépés. Az arcpirosító


Adj arcszínednek egy virágzó, üde kinézetet arcpirosító segítségével. Ez a
sminkelés utolsó lépése. Semmi sem szebb, mint egy rózsás arcú nő, aki olyan, mintha elpirult volna. Döntsd el milyen színű pirosítót szeretnél használni.

Hogyan alkalmazd az arcpirosítót

- Először válaszd ki azt a színt, amellyel természetes színt szeretnél adni arcodnak
- Határozd meg arcod formáját: ovális, szív, kerek, szögletes vagy hosszúkás. Ennek tudatában megállapíthatod, hol a legelőnyösebb ha alkalmazod a pirosítót.
- Az ecset végét márts a pirosítóba. Nézz a tükörbe és mosolyogj. Kövesd ívben a járomcsont vonalát egészen a hajadig.

Tippek az arc pirosításához

- Soha ne keverd az arcpirosítót más sminkkel
- A legjobb, ha a rúzsodhoz hasonló színt választasz
- Ha világos, sápadt bőröd van, válassz baranck árnyalatokat. Ha sötétebb bőröd van, a rózsa színei állnak jól.
- Ha olajos a bőröd, a por formájú pirosító a legjobb.
- Soha ne használj túl sok pirosítót.
- Ha a pirosítót a járomcsont ívének legfelső részéig használod (a szemed mellé ér), különlegesebb hatást érsz el.

9. Lépés. A rúzs használata


Már több mint 5000 éve létezik, ez a legkorábbi és leggyorsabb módja az arc hangsúlyozásának. Az első lépés, hogy kiválasszuk a megfelelő színű rúzst, a bőr tónusának fügvényében.

Ha egy világosabb szín mellett döntesz, akkor a rúzs a bőr tónusát emeli ki. Sokszor a világosabb árnyalatú rúzsoktól az arc még sápadtabbnak és unalmasabbnak tűnik. Ezért ha világos a bőröd, kerüld a világos rózsaszínt.

Alkalmazása

- Az ajkaid legyenek egészségesek, ne feletkezz meg hidratálásukról. Az alapozóból juttass egy puha nedves szivaccsal az ajkaidra is, így minden apró egyenletlenséget eltüntetsz.
- Púderezd be az ajkaidat is, így a rúzs hosszabb ideig marad ajkaidon.
- Kezd egy ajakceruza használatával, mely a rúzs színével megegyező. A felső ajkak kontúrjával kezd, majd az alsóéval.
- Ajakszivacs segítségével kend fel egyenletesen a rúzst. Így minden apró rést el tudsz érni. Nyisd ki a szádat, hogy az ecsettel a száj sarkaiba is el tudj érni.
- A rúzs tovább tart, ha egy szövetdarabbal átitatjuk a felületét, és másodjára is alkalmazzuk.

Tipp:
az ajakceruzát alkalmazás előtt tedd hűtőbe pár percig, így egyenletesebb és pontosabb hatást érsz el.

A


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 42
Heti: 208
Havi: 762
Össz.: 394 539

Látogatottság növelés
Oldal: HOGY SMINKELJEM KI MAGAM
MINDEN AMI CSAJOS - © 2008 - 2018 - idezetek-cukikepek.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: tesztek lányoknak - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »