MINDEN AMI CSAJOS

Szia itt mindenre rá találsz ami cukiképekkel vagy idézetekkel kapcsolatos nézegess bátran keresgélj ! Remélem tetszik majd !



                     SÜTI RECEPTEK 


Ha nincs ötleted, mi legyen a húsvéti menü, készítsd el jól bevált receptjeinket! A húsvéti kakaós szelet tökéletes lezárása lehet az ételsornak.

G   

Húsvéti kakaós szelet

Elkészítés: 80 perc • 18 szelethez • egy szelet: 227 kcal

1. Verjünk kemény habot 5 db tojásfehérjéből 5 dkg porcukorral. A sárgájákat keverjük habosra 6 dkg porcukorral, és 5 dkg puha vajjal, és forgassuk össze a két masszát. Szitáljunk tálba 8 dkg lisztet és 4 dkg ka­­kaót, és ezt is forgassuk a tojásos keverékhez. Simítsuk a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 180 fokos sütőben 20 percig. Hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a tésztáról a papírt.

2. Reszeljünk finomra 2 db répát. Karamellizáljunk 5 dkg cukrot, és adjuk hozzá a répát, 0,5 dl vizet és 2 ek citromlevet. Keverjük meg, és kis lángon pároljuk puhára a répát. Keverjünk habosra 10 dkg puha vajat és 6 dkg porcukrot. Adjunk hozzá 25 dkg túrót és a cukros répát. Alaposan keverjük össze. Vágjuk a tésztát három lapra, és töltsük meg a krémmel, majd hagyjuk megszilárdulni. mázhoz 15 dkg cukrot keverjünk ki 4 ek forró vízzel és 2 ek citromlével. Vonjuk be a süteményt 6 dkg sárgabaracklekvárral, majd a cukormázzal. Ha megszilárdult, szeleteljük fel és díszítsük marcipánrépákkal.

d

Kelt, égetett vagy kevert tészta – mindegyik finom. Legjobb, ha mindet kipróbáljuk, egymás után. Kezdjük a karamellás képviselőfánkkal!

                                                            G

Karamellás képviselőfánk

  • Elkészítés: 90 perc + pihentetés, 20 darabhoz, egy darab: 345 kcal


Hozzávalók: • 1 dl olaj • só • 20 dkg liszt • 4 db tojás • A karamellás tejszínkrémhez: 5 dkg cukor • 5 dl tejszín • A vaníliakrémhez: 7 dkg vaníliás pudingpor • 7 dkg kristálycukor • 3 dl tej • 27 dkg puha vaj • A mázhoz: 20 dkg porcukor

1. A tejszínes karamellkrémhez olvasszuk fel a cukrot, majd karamellizáljuk. Lassan öntsük hozzá a tejszínt, és kevergetve főzzük 3 percig. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe 1 éjszakára.

2. Az égetett tésztához forraljunk fel 1 dl vizet az olajjal és 1 csipet sóval. Fakanállal folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a lisztet. Amikor a massza már elválik az edény falától, robotgéppel, dagasszuk a tésztát addig, míg langyosra nem hűl. Egyenként dolgozzuk bele a tojásokat.

3. Tegyük a tésztát habzsákba. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és nyomjunk rá 5 cm átmérőjű köröket. Spricceljünk rá kevés vizet, és süssük 220 fokos sütőben 10 percig. Állít­suk a sütőt 170 fokra, és süssük tovább a süteményeket. Hagyjuk kihűlni, majd keresztben vágjuk félbe.

4. A vaníliás krémhez főzzük sűrű krémmé a tejet a cukorral és a pudingporral. Vágjuk kisebb darabokra a vajat, keverjük habosra, majd kanalanként adjuk a pudinghoz, és keverjük simára. Töltsük csillagcsöves habzsákba, és nyomjuk a krémet a félbevágott sütemények aljára.

5. Tegyünk félre 10 ek-nyit a karamellás tejszínből, a többit verjük kemény habbá. Tegyük habzsákba, és nyomjuk a vaníliakrémre. Helyezzük rá a sütemények felső részét. A mázhoz keverjük simára a porcukrot a karamellás tejszínnel, vonjuk be vele a sütemények tetejét, és hagyjuk megszilárdulni. •


Chef Maki ezúttal a lisztérzékenyeknek ajánl finom desszertet. A fűszeres mandulatorta likőrös tejszínhabbal persze nem csak az ő kedvencük lehet.



                           G


d

Hozzávalók a tortához:
1 evőkanál vaj, 1 evőkanál rizsliszt, 3 biotojás, 150 g barna cukor, 150 g mandulaliszt, 1/2 citrom reszelt héja, 2 csipet őrölt szegfűszeg
a krémhez:
1 csésze tejszín, 1 evőkanál Grand Marnier, porcukor ízlés szerint

Elkészítése:
1. Vajjal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát, szórjunk rá egy kevés lisztet, majd tegyünk sütőpapírt az aljára.
2. Egy tálban kézi mixerrel verjük habosra a tojásokat a cukorral. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, az őrölt szegfűszeget és a citromhéjat. Adjuk a száraz hozzávalókat a nedveshez, és óvatosan, spatulával keverjük simára a tésztát.
3. Öntsük a tortaformába, és süssük 180 fokon 17 percig (egyszer forgassuk meg félidőben). Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vegyük ki a formából.
4. Egy tálban addig verjük a tejszínt a porcukorral és a Grand Marniere-vel, amíg laza habot kapunk. A tortát a krémmel tálaljuk.

Kisgyermekkorától kezdve gyakran megfordult a konyhában, főzést oktató édesanyja mellett sajátította el az alapokat.

Aztán csellistának tanult a texasi egyetemen, de igazi hivatására akkor talált rá, amikor jelentkezett a New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts főzőiskolába.

Manhattani éttermekben, mesterszakácsok szárnyai alatt tanulta meg a szakmát, majd magyar párjával Budapestre költözött, ahol megalapította saját iskoláját.

Maki egyszerű, könnyen elkészíthető, ugyanakkor igényes és egészséges ételeket főz, receptjei egy picivel többet adnak a megszokottnál.


Tésztát nyújtani, tölteléket keverni, színes cukrot szórni a mézeskalácsra... Ma ez már valóság, még akkor is ha néha nem tűnik annyira idillinek, mint amilyen valaha a képzeletemben volt. Bizony, gyereksegítséggel legalább kétszer annyi ideig tart egy sütemény elkészítése, a konyha mindenhol úszik, pár ruhacsere, egy kis hiszti, hogy ezt "én akajom", de ettől szép az egész. Ők pedig élvezik és ez a legfontosabb. Nem terelem őket erővel a konyhába, mégis gyakran megjelennek, hogy segítsenek: kenik a paradicsomszószt a pizzára, kiválasztják, milyen tésztát szeretnének vacsorázni, felverik a tojást (én meg néha a padlóról mosom fel), kekszet szaggatnak, drukkolnak a palacsintáknak.
A játszótéren a homokozóban (ha éppen nem autópályát építenek), akkor pizzát és tortát sütnek homokból. Most pedig igaziból vágtak neki a nagy kalandnak, a Kuktanoda és a Dining Guide által szervezett gyerek főzőverseny népszerűsítéseként (ők még nem indulhatnak, az alsó korhatár 10 év) önállóan álltak neki sütit készíteni. Ehhez persze kaptak némi segítséget a melegítős műveletekhez (ez voltam én) és egy ovistárs, Marci is asszisztált a sütinél.





Kekszes alapú sütit készítettünk (közkívánatra, mivel egy ehhez hasonlót a héten már készítettem, már karácsonyi sütinek), a mozsárban törést, vajjal gyurmázást, tepsibe lapogatást csinálták ők, nekem mindeközben csak a vajat kellett olvasztanom. A cukormáznál is csak a melegítést végeztem én, a keverést ráöntést ők. Az eredmény ez lett. És megtanultak egy új szót: sütőpapír! (bár este, mikor apunak mesélték, mit csináltak délután, már evőpapír volt)


      

d

A pogácsa az egyik legrégebbi és legkedveltebb sütnivaló a magyarlakta vidékeken, de sok más nemzetnél is. A név eredetét a latin focus – tűz –szóból eredeztetik. Bár elsőre a hangzása nem hasonlít a magyarban használatosra, de ha az olasz pékségek sült tésztájára – a latin focacea – gondolunk, már ismerősebben cseng. Az olaszok a mai napig focaccia-nak nevezik a laposabb, kisebb méretű kenyérféleséget.

A magyar nyelv a délszláv pogača elnevezést vette át (ami eredetileg lepényt jelent). Nem is tudom, van-e még egy olyan tésztaféle, amelynek neve a legtöbb európai országban annyira ismerősen csengene, mint a pogácsáé. A németeknél pogatschen, a törököknél poğaça, a spanyoloknál hogaza, a franciáknál fougasse. Ez persze még mindig nem magyarázat arra, hogyan kerül a népmesék szerencsét próbálni induló legényeinek tarisznyájába a hamuban sült pogácsa. Gyerekkoromban azon is töprengtem, miként lehet elég több napos, próbákkal teli útra egy szem pogácsa, amivel én az első nagyszünetig sem bírnám ki. Nos, a hamuban sült pogácsa őse a már említett latin ,,panis focacius”, ami hamuban sült kenyeret jelent. Így ez a pogácsa nagyságát tekintve nem kis, kerek, hanem kenyér nagyságú volt. A hamuban sütés pedig valójában parázson sütés volt. A hamu szó jelentése a latinban több értelemmel bír. A múltat, a porrá lettet, az ősök tudásának őrzőjét is jelenti.

A pogácsa gabonából – élő elemből – (élelem) készül. Nemcsak sütötték hamuban, de néha a tésztához is hozzákeverték, így adva át a pogácsának az „ősök tudását”, ami elkíséri a vándort a hosszú utakra. Formája pedig kerek, mint a világ. Hogy milyen szimbolikus jelentése van, bizonyítja, bizonyos helyeken az évi aratások után csak a táltos készíthette el, nem egyszer gyógynövényeket is hozzáadva. Szertartásos körülmények között osztották szét, erőt, gyógyító energiát tulajdonítva a pogácsának. 

© Aréna 2000 kiadó

De az időutazásból ugorjunk csak vissza a jelenbe, és nézzük meg, hogy manapság hány fajtáját is készítik a pogácsának. Az elkészítés módja  többféle lehet, például leveles, kelesztett, csak gyúrt vagy kevert. Az ízesítés pedig fajtától függetlenül sajtos, tejfölös, túrós, juhtúrós, töpörtyűs, káposztás, vajas, hájas, magos, burgonyás,  hagymás, zöldfűszeres, és persze mindezek különböző variációi. A hagyományos ízesítéseken kívül egyes vidékeken találkozhatunk brokkolis, chilis,medvehagymás (Orfű), babos (Sopron), de még töltött pogácsákkal is.

A legkedveltebb  leveles pogácsa titka a többszöri hajtogatás. Ilyenkor az egyneműre gyúrt tésztát kinyújtjuk, és gondolatban két részre osztjuk. Jobbról és balról is behajtjuk a középvonalig, majd félbe és kétszer keresztbe hajtjuk, s kicsit rágyúrunk a tetejére. Pihentetjük fél órát, majd a hajtogatást még kétszer-háromszor megismételjük. Végül a tésztát kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle. Létezik egy egyszeri hajtogatással is bevált módszer. A kinyújtott tésztát szorosan felcsavarjuk, mint a bejglit, és az egyik végét a tészta feléig hajtjuk, a másik végét pedig az előző hajtás végéig. Így többszöri hajtogatás nélkül is leveles lesz a tészta. A kelt pogácsa élesztővel készül, tehát a kelesztés miatt kissé időigényesebb, viszont napokig friss, puha pogácsát kapunk. Ha nincs időnk, vagy váratlan vendégek érkeznek, akár fél óra alatt is varázsolhatunk az asztalra pogácsát.

Tippek, trükkök, fortélyok
- Ha leveles pogácsát sütünk, csak a tetejét kenjük be tojással. Ha az oldala is tojásos, akkor nem fog elég szép magasra, rétegesre felemelkedni.
- A pogácsát először magas hőfokon kezdjük sütni, és amikor felemelkedik, akkor mérsékeljük a hőfokot.
- Befejezésnél, hogy szép színt kapjon, pár percig ismét magasabb hőfokon süssük.
- Az omlós pogácsa titka a sok zsiradék. Ha túl száraznak találjuk a recept alapján, akkor bátran emeljük meg a zsiradékadagot a megadott mennyiség felével.
- A pogácsa minőségét meghatározza a használt liszt minősége is. Minél finomabbra őrölt fehér lisztet használunk, annál könnyebb tésztát kapunk.
- Ha a tésztába egy kis étolajat öntünk, könnyebbé válik, sütés után is puhább lesz.
- A pogácsát ne tároljuk műanyag zacskóban. A legszerencsésebb papír- vagy vászontasakban, esetleg fém dobozban tartani.
- Gyerekeknek érdemes különböző figurális formákat is használni a pogácsa tésztájának kiszúrásánál – remek közös program, a kis kuktáknak pedig igazán nagy élmény.

Sok pogácsa receptjének hozzávalóit elég csak összegyúrni és 15-20 perc alatt szép pirosra sütni. Azért ilyenkor sem árt egy kicsit pihentetni a tésztát, hiszen attól finomabb a pogácsa. A legtöbb pogácsa tetejét érdemes késsel berácsozni, még a szaggatás előtt, amikor kisodortuk a tésztát. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, tökmaggal, dióval, szezám-, kömény- vagy lenmaggal. Nemcsak finomabb, de mutatósabb is lesz. 

Külön kategóriába tartoznak a serpenyőben, olajban sült pogácsák. Ezek közül legismertebb a krumplis pogácsa. Alapanyaga a héjában főtt, összetört krumpli, tojás, liszt, egy kis zsiradék, só, bors. Ezekből egynemű tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül 1 cm vastag kerek pogácsákat szaggatunk és bő, forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük.  

A pogácsa sütésekor igazán finom illatok lengik be a lakást, ami már be is indítja a pavlovi reflexeket. Így nem csoda, hogy a pogácsa soha nem elég sok, java részét, mire kihűlne, már be is falták a népek. Egy bögre teával, langyos tejjel, forralt borral fejedelmi téli vacsora, és mindenkor  nagyszerű sör- és borkorcsolya.

Kicsi nagy kedvencünk mára két fesztivált is magáénak mondhat. 2004-ben rendezték meg az elsőt Zalaszentgróton, 2007-től pedig Kétegyházán is évente megméretnek a legfinomabb pogácsák. De tuti recept nem létezik, mert ahány háziasszony és vidék, annyiféleképpen készülhet a kis, kerek vándorútravaló. 


d

Bögrés alapsüti baracklekvárral recept


Bögrés alapsüti baracklekvárral
  • előkészület: 5 perc
  • sütés: 20 perc
hozzávalók 6 főre
  • 1 tojás
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 bögre liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 bögre tej
  • 1/2 bögre napraforgó olaj
  • 1/2 bögre sárgabarack-lekvár

Ízesíthetjük:

  • kakaópor
  • rumaroma
  • mazsola
  • dió
  • mogyoró


elkészítés
  1. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval habosra kikeverjük.
  2. A sütőporos lisztet hozzáadjuk, majd a többi hozzávalóval simára keverjük.
  3. Vagy sütőpapírral kibélelt sütőben tűpróbáig megsütjük, vagy muffinformákba töltjük, és tűpróbáig sütjük.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
költség:
650 Ft
költség egy főre:
108 Ft
elkészítettem:
50 alkalommal

ajánlat

A képen szereplő variációba kakaóport, rumaromát (kb. 1 tk) és mazsolát tettem, majd sütőbe öntve, megsütöttem.
Nagy kockákra vágtam, tetejére fagylaltot és meggylekvárt tettem.
Még egy fontos dolog!  A bögre lehet kisebb, nagyobb, én általában 2,5 dl-est használok, de szabadon növelhető is. De ha nagyobb bögrét használunk, mert több személyre szeretnénk készíteni, akkor 2 tojást, 2 vaníliás cukrot és 2 sütőport javaslok!

d

20 gofrihoz :

25 dkg szoba-hőmérsékletű vaj/margarin (én vajazok)
kb. 25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
fél kg liszt
1 csomag sütőpor
fél liter tej
kevés rum

1. Tojás-összekeverés
2. Megy bele a vaj/margarin és a cukor -> sima tészta
3. Vaníliás cukor és rum bele.
4. Liszt és sütőpor bele.
5. Apránként tej bele.
Sima és puha tészta lesz belőle.


Nekem Silvercrest Waffle Maker SWE 1200 A1 gofrisütőm van.


Ha kéne más gofrirecept, akkor ezek vannak még :
Tejfölös, mandulás, csokis, mákos, földimogyorós, marcipános, mézes, diós, zabpelyhes, mandarinos, gyömbéres, sajtos, paradicsomos, krumplis, tökös.


JÓ KÉSZÍTGETÉST

@Babocza
Köszönöm szépen, én még csak kezdő vagyok konyhaművészetben, de szeretem a lángost, nyáron rengeteget készítettem.

Hoztam ismét egy receptet nektek így éjjel aki valami fincsit szeretne enni.


2 adaghoz :

  • 4 ek liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 3 ek tej
  • 3 ek olaj
A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében a fenti sorrendben jól összekeverem.
Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütöm.
Frissen, melegen gyümölcsdarabokkal a tésztájában, vaníliasodóval, pudinggal, lekvárral tálaljuk.
Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan megszárad! Ezért kell hozzá a betét.
              S

d

Gesztenyés csókok 


Hozzávalók:

15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 6 dkg liszt, 1 narancs, 

2 cs. gesztenyemassza.

A puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belepottyantjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk őket. Belereszeljük a megmosott, megtörölt narancs héját, és a robotgép segítségével a vajas alapba belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát is. Miután az egészet összehabosítottuk, fakanállal belevegyítjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelünk 2 - 3 tepsit, a sütőt 180 fokra bemelegítjük.  A masszát habzsákba töltjük és 2 cm- re egymástól kis csillagokat nyomunk. 10 - 15 percig sütjük. Csak egy kis színt kell kapnia!!!!

Megjegyzés : eddig ha robotgéppel készítettem, sütés közben a kis csillagok mindig lelapultak! Ha viszont simán villával kevertem ki a hozzávalókat, nem lapultak le, sütés közben is szépen megtartotta a formáját a süti! És ami a legfontosabb, hogy a gesztenyemasszát felhasználás elött csak kb. 30 perccel vegyük ki a mélyhütőből! Éppen csak annyira olvadjon fel, hogy villával össze tudjuk törni, nem baj, ha kemény!

Szóval, ha valaki azt szeretné, hogy ne csak finom, hanem mutatós is legyen ez a gesztenyés finomság, akkor ne robotgéppel készítse!

Nagyon finom!!!

d

  

Lajcsi szelet

Tészta hozzávalói és készítése: 2 ek. kakaópor, 2 ek. méz, 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 5dkg vaj, 40dkg liszt, 2 k.kanál szódabikarbóna. A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30 * 24-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Krém hozzávalói : 1cs. vaníliás puding, 1cs. puncs (eper, málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 * 3 dl tej, 1 van.cukor, pici rum, vagy rum aroma, 25 dkg margarin, 20dkg porcukor.

Krém elkészítése :  A 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek. A margarint a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.  Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom.

 

d

Kekszes krémes

 

Hozzávalók :

 

Kocka alakú háztartási keksz

1,5 cs. vaniliás pudingpor

2 db tojás

7 evőkanál cukor

1 evőkanál liszt

12.5 dkg margarin

7,5 dl tej

fél csomag zselatin ( kicsi zacskós )

 

Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :

 

Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. A tűzről levéve, addig amíg forró, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.

Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.

 

d

Amerikai krémes 

A tésztához: 7 tojás sárgája,  20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaó, 11 ek. víz, 2 evőkanál olaj

A krémhez: 7 tojás fehérje , 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) , 2 cs. vaníliás pudingpor , 5 – 6 dl tej

A tetejére : 4 dl Hulala tejszín, reszelt csokoládé

Elkészítés :

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.

Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg ) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.


35 * 27 cm-es tepsiben készült.


d

 


Vanília pudingos muffin / 12 db

 

Hozzávalók a tésztához : 15 dkg margarin, 17 dkg cukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor


A töltelék : 2, 5 dl tej, fél csomag vaníliás pudingpor, 1-2 evőkanál cukor
 
A pudingot megfőzőm, hagyom kihűlni. A vajat a cukorral felhabosítom, utána egyenként mennek bele a tojások. A lisztet, sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem, beleszórom a vajas cuccba, majd gyorsan összekeverem az egészet. A muffin sütőt vajazom és lisztezem . A muffin formákba egy-egy evőkanál masszát teszek, csinálok egy kis mélyedést a tésztába, rá egy kanál pudingot, majd befedem a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.

Megjegyzés : én ehhez a muffinhoz mindig használok muffinpapírt!

 

Csudafinom, piskóta jellegű tészta, vanília pudinggal.

 

 



        
d


Krémes bögrés
  • előkészület: 15 perc
  • sütés: 20 perc
hozzávalók 4 főre

A bögre, amit használunk 3 dl-es

  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 2 bögre liszt
  • fél bögre olaj
  • fél bögre tej
  • 3 ek kakaó
  • 2 ek darált dió
  • story

    A bögrés süti nálunk egy alap, nagyon sokszor ezt variálom mindenfélével.

    egyéb elnevezések

    bögrés krémes, krémes sütemény, krémes

    elkészítés
    1. A tojásokat, a sót, a vaníliás cukrot, a sütőport, és a cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, olajat és tejet. Ezekkel is jól összekeverjük. Majd a kakaóport és diót is hozzáadjuk, és ismét jól elkeverjük.
    2. Egy tepsit kikenünk olajjal és a zsemlemorzsával beterítjük, majd beleöntjük a masszát.
    3. Megsütjük.
    4. A krémesport elkészítjük, és ha kész a piskótánk, hülés után kettévágjuk és belekenjük a fele krémet, majd ráborítjuk a tetejét, és azt is bevonjuk a krémmel.
    5. A tetejét dekorcukorkával díszítjük.
    sütési hőfok:
    180°C
    sütési mód:
    alul-felül sütés
    tepsi mérete:
  • 32x22 cm
d
 
  Citromos szelet

- igény szerint tejföl( kb. 2dl)

- 2 db tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 60 dkg finom liszt
- ízlés szerint baracklekvár
- 25 dkg darált dió
- 10-15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor

Krém

- 5 dl tej
- 3 evőkanál finom liszt
- 1 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 db citrom
- 1 adag reszelt citromhéj

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom. Négy cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom. A tepsit gyengén megkenem fagyos margarinnal, beleteszem az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot, és szép világospirosra megsütöm. Ha elkészült, félreteszem. A másik két lapot külön-külön megsütöm, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtöm.


Krém

A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem. A kihűlt lisztes krémmel is jól összedolgozom, majd három részre osztom. Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós lapot, és annak a tetejére is krémet teszek. Majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Vizes villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok, és egy citrom héját vékonyan ráreszelem. Úgy is szép, ha csokoládét reszelünk a fehér krém tetejére.

d



                      JÓ ÉTVÁGYAT !


                      L





        




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 26
Heti: 73
Havi: 707
Össz.: 513 933

Látogatottság növelés
Oldal: SÜTI RECEPTEK LÁNYOKNAK
MINDEN AMI CSAJOS - © 2008 - 2024 - idezetek-cukikepek.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »